2021-11-24 13:16:42• hírek • Közlemény

Megszavazták: Otthoni ápolásban részesülhetnek a fogyatékkal élő felnőtt személyek

Otthoni ápolásban részesülhetnek a fogyatékkal élő felnőtt személyek a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság új szolgáltatásának köszönhetően.

A Szatmár megyei tanácsosok szerdai soros ülésükön jóváhagyták egy szociális mobil csapat létrehozását, akik az esetek konkrét igényeitől függően speciális otthoni ellátásokra lesznek szakosodva. Ezzel Szatmár megye lesz az első az országban, ahol ilyen jellegű szolgáltatást lehet majd igénybe venni.

A mobil csapatot egy szociális asszisztens, egy pszichológus, egy gyógytornász és egy egészségügyi asszisztens alkotja. Ők olyan tevékenységeket és szolgáltatásokat nyújtanak, mint információs és szociális tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, a kedvezményezett függetlenségének elősegítése, valamint a személyes mobilitás fejlesztése.

Ez a szolgáltatás a fogyatékossággal élő felnőttek intézményesülésének megakadályozása érdekében tett intézkedések, azon belül is a szociális szolgáltatások szerkezetátalakításának utolsó lépéseinek egyikét jelenti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: